Pogoji poslovanja

POGOJI POSLOVANJA
 

PODATKI O PODJETJU
Templar, trgovina, zastopništvo in ostale storitve, d.o.o.
Prušnikova 55, 1210 Ljubljana, Slovenija
Matična številka: 6428410000
Ident. Številka za DDV (ID): SI84159634
Zavezanec za DDV: Da
IBAN: SI56 0310 6100 0794 784 (SKB d.d.)
SWIFT: SKBASI2X

KONTAKTNI PODATKI
Telefon: +386 (0) 41 249 993
E-mail: info@biljardist.si
Spletna stran: www.biljardist.si

SPLOŠNI POGOJI
Splošni pogoji spletne trgovine www.biljardist.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS.

S spletno trgovino www.biljardist.si (v nadaljevanju »spletna trgovina«) upravlja podjetje Templar d.o.o., Prušnikova 55, 1210 Ljubljana, ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«).

Obiskovalec ob registraciji v spletno trgovino pridobi uporabniško ime, ki si ga izbere ob postopku registracije ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnešenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV 
Za opravljanje nakupnega postopka je nujna registracija kupca na spletni strani ponudnika. Registracijo lahko kupec opravi na spletni strani, v desnem zgornjem kotu. Osebne podatke registriranih kupcev bo ponudnik obravnaval zaupno, jih skrbno varoval in v nobenem primeru posredoval tretjim osebam, razen če tako določa zakon. Podatki ne bodo nikoli zlorabljeni na kakršenkoli način. Ponudnik bo pridobljene podatke uporabljal za nemoteno izvedbo nakupnega postopka, statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja spletne strani in izdelkov.
Komunikacija z uporabniki: Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.
Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine: jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila, pošiljatelj bo jasno razviden, različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih, jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil.
Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.
 
DOSTOPNOST INFORMACIJ
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

- identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra), 
- kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon), 
- bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,
- dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku), 
- pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave), 
- vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza, 
- način plačila in dostave, 
- časovno veljavnost ponudbe, 
- rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka, 
- pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

CENE IZDELKOV IN AŽURNOST PODATKOV
Redna cena velja za vse uporabnike spletne trgovine. Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.
Akcijske cene za artikle v akciji veljajo do datuma označenega na strani s predstavitvijo artikla, v nasprotnem primeru pa do odprodaje zalog.
Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila, pod spodaj navedenimi pogoji.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o dejanskem izračunu/ predračunu opravljenega nakupa). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Originalen račun prejme kupec skupaj s pošiljko.
 
Ponudnik skuša čim bolje skrbeti ter zagotavljati ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni na spletu. Kljub temu, pa se lastnosti artiklov, dobavni rok in cena spreminjajo, tako obstaja možnost, da ponudnik ne utegne sočasno s spremembo popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru se kupca obvesti o spremembah ter omogoči odstop od nakupa ali zamenjavo naročenega artikla. V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. V primeru nepredvidene spremembe cen določenega izdelka ali nezmožnosti dobave, si ponudnik pridržuje pravico odstopa od pogodbe.

POSTOPEK NAKUPA

1. Sprejetje naročila
Ko kupec odda naročilo, prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Hkrati je to obvestilo potrdilo za naročilo. Po tem ima kupec v roku dveh ur možnost preklicati svoje oddano naročilo. Kupcu so na spletni strani ponudnika dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.

2. Potrditev naročila
Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v obdelavo. Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo izvrši oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko oziroma mu piše na kontakten elektronski naslov. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

3. Odprema blaga
Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem obvesti kupca po elektronski pošti.


NAROČANJE
Naročanje poteka prek interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Uporabnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščene v kategorijah izdelkov. S prijavo v spletno trgovino uporabnik soglaša z uporabo osebnih podatkov za uspešno sklenitev pogodbe in njeno izpolnjevanje (izdaja računa, dostava itd..). Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral.

Kupcu so izčrpni podatki o statusu vselej dostopni v spletni trgovini v rubriki »Moj račun«. O morebitni spremembi naročila oz. preklicu, mora kupec o tem ponudnika obvestiti na elektronski naslov info@biljardist.si, kjer mora navesti tudi številko naročila, ki je omenjena v računu ali predračunu, ki ga kupec prejme po elektronski pošti. Ponudnik v obljubljenem roku blago diskretno zapakira in odpošlje. Pogoji poslovanja zajemajo tudi predstavitev politike ponudnika glede vračanja blaga in kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi ali v primeru pritožbe.

NAČIN PLAČILA
Uporabnik lahko izvede plačilo na naslednje načine:

   - kurirju paketnega distributerja GLS z gotovino ali bančno kartico ob prevzemu »Naročilo po povzetju«,

   - z nakazilom na transakcijski račun upravitelja »Naročilo po predračunu«,

   - v naši trgovini oziroma v  razstavnem salonu, Prušnikova 55, 1210 Ljubljana »Osebni prevzem«.

Postopki posameznih načinov plačevanja so opisani na spletni strani, namenjeni za pomoč uporabnikom.
Možna so le plačila v enkratnem znesku, plačil na obroke ne prakticiramo. V primeru predračuna oz. prednaročila ne pošiljamo fizično plačilnih nalogov, temveč le-te prejmete na svoj e-poštni naslov, ko opravite nakup. Na plačilnem nalogu so tudi vsi podatki za nakazilo (znesek, sklic, rok plačila, itd). Do plačila celotne kupnine ostanejo izbrani artikli v lasti spletne trgovine.

Strošek uporabe komunikacijskega sredstva – spletne strani www.biljardist.si, Podjetje Templar d.o.o. ne zaračunava uporabe komunikacijskega sredstva (uporabe spletne strani www.biljardist.si ) uporabnikom.
Stroški, ki jih ima uporabnik z uporabo komunikacijskega sredstva (spletne strani www.biljardist.si) so identični stroškom za uporabo internetne povezave (tarifa, izbrana naročnina oziroma paket), ki jih ima uporabnik pri svojem ponudniku storitev internetnega dostopa.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu »Moj račun«. Ponudnik naročilo v pisni obliki hrani tudi na svojem sedežu. Kupec lahko preko elektronske pošte ali osebno na sedežu ponudnika zaprosi za kopijo naročila, ki mu jo ponudnik ob identifikaciji kupca z uporabniškim imenom in geslom posreduje po elektronski pošti oziroma izroči osebno.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA
V skladu z določili 43.člena ZVPot (Ur.l. RS št.98/2004, 126/2007) ima kupec pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga ponudniku sporoči (na kontaktni elektronski naslov info@biljardist.si), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti ponudniku najkasneje v roku 15 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Prejeto blago mora vrniti nerabljeno, nepoškodovano, s pripetimi originalnimi etiketami in v nespremenjeni količini, zavito v originalno embalažo, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.
Če kupec vrne artikel ponudniku, mora artiklu priložiti izpolnjen obrazec za vračilo blaga ter kopijo računa.

Naslov za vračilo blaga ponudniku je Templar d.o.o., Prušnikova 55, 1210 Ljubljana.
Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj. Pošiljk z odkupnino ponudnik brez vnaprejšnjega dogovora ne sprejema.

DELOVNI ČAS
PON - PET : od 11. do 18. ure
SOB: 11. do 16. ure.
Nedelja in prazniki: po predhodnem dogovoru. Možno je vzpostaviti stik preko elektronske pošte (na katero vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času). Za vprašanja in splošne informacije pišite na info@biljardist.si ali pa nas pokličite na telefonsko številko 041 249 993.

STROŠKI IN NAČIN DOSTAVE
Pri nakupu nad 75€ je v spletni trgovini www.biljardist.si poštnina brezplačna, razen v primeru, ko skupna masa paketa presega 40 kilogramov, oziroma kadar skupna dolžina in obseg paketa presegata tri metre (300cm). Obseg izračunamo kot vsoto dveh višin, dveh širin in dolžine (primer izračuna: 2 x višina + 2 x širina + 1 x najdaljša stran). Ob tem dolžina paketa ne sme preseči 2 metrov. Naročila oddana do 9. ure med delavniki, bodo odpremljena še isti dan. Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku. Če ima ponudnik naročen artikel na zalogi, ga bo kupcu dostavil najkasneje v roku 3 dni. V primeru, da izdelka ponudnik nima na zalogi in bi bilo potrebno zato stopiti v kontakt z drugimi prodajalnami, ki prodajajo njegove izdelke, ali dobavitelji, bo izdelek kupcu dostavljen v najkrajšem možnem času oziroma v roku do 20 delovnih dni od prejetega naročila.

Naš partner za dostavo pošiljk do 40 kilogramov je GLS, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

KOMENTARJI IN OCENE UPORABNIKOV
Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem. Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

INFORMACIJE IN POMOČ UPORABNIKOM
Za morebitne dodatne informacije smo vam ves čas na voljo med delovnim časom ali preko elektronske pošte, kjer vam bomo z veseljem pomagali odgovoriti na zastavljena vprašanja, predloge in želje.
 
ODVEZA ODGOVORNOSTI
Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

PRITOŽBE IN SPORI
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

GDPR politika zasebnosti:

Splošni pogoji obdelave osebnih podatkov

V družbi Templar d.o.o. - Trgovina Biljardist.si (v nadaljevanju: upravljavec) se zavedamo, da je varstvo osebnih podatkov osnovna pravica vsakega posameznika, zato cenimo zasebnost in vaše podatke skrbno varujemo.

S prijavo na internetno stran upravljalca ( www.biljardist.si ) in/ali obveščanje potrjujete, da ste seznanjeni s splošnimi pogoji, da so navedeni osebni podatki resnični in točni, ter dovoljujete, da jih upravljavec osebnih podatkov obdeluje za namene, za katere so bili zbrani.

Kot upravljavec vaših osebnih podatkov se zavezujemo, da jih bomo obdelovali skladno z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov, in evropskimi zahtevami glede varstva osebnih podatkov.
 

1. Podatki, ki jih obdelujemo
Novice trgovine Biljardist.si
- Izvajanje elektronskega sporočanja

Elektronsko sporočanje novic se izvaja z namenom sporočanja o aktualnih dejavnostih naše trgovine. Za izvajanje le-tega potrebujemo naslednje podatke: vaše ime, priimek, e-poštni naslov, IP, datum in čas prijave, naziv organizacije (opcijsko) in delovnega mesta (opcijsko).
Vaše podatke bomo za namen izvajanja elektronskega sporočanja uporabljali do preklica privolitve.

- Pošiljanje paketov z naročenimi artikli po hitri (GLS) ali klasični pošti

Za izvajanje le-tega potrebujemo naslednje podatke: vaše ime, priimek, naziv organizacije, naslov organizacije (ulica, poštna št., kraj, država), vaš e-poštni naslov (opcijsko).
Vaše podatke bomo za namen izvajanja elektronskega sporočanja uporabljali do preklica privolitve.
 

2. Pravice posameznika

Posameznik ima pravico, da kadar koli zahteva spremembo, dopolnitev, izbris ali omejitev obdelave svojih osebnih podatkov, tako da upravljavcu pošlje elektronsko sporočilo na info@biljardist.si
Prav tako ima posameznik pravico, da preko elektronskega sporočila od upravljavca dobi potrditev, ali se v zvezi z njim obdelujejo osebni podatki.
Posameznik, ki ne želi prejemati novic trgovine biljardist.si in/ali biti obveščen o prodajnih akcijah in novih artiklih v tiskani ali elektronski obliki, se od teh aktivnosti odjavi na naslednje načine:
- odjava neposredno s klikom na »odjava«, ki se nahaja v nogi vsakega tovrstnega elektronskega sporočila;
- s poslanim zahtevkom na elektronski naslov: info@biljardist.si
Če posameznik meni, da je prišlo do kršenja varstva osebnih podatkov, lahko to prijavi nadzornemu organu (Informacijski pooblaščenec).
Če bo upravljavec uporabil osebne podatke v drug namen, kot so bili zbrani, mora o tem obvestiti posameznika in od njega pridobiti novo privolitev.
 

3. Varovanje in čas hrambe osebnih podatkov

Upravljavec vse podatke o posameznikih varuje skladno s politikami varovanja osebnih podatkov in zahtevami za zavarovanje osebnih podatkov, ki jih določajo zakonodaja Republike Slovenije in predpisi Evropske unije.
Zavarovanje osebnih podatkov zajema pravne, organizacijske in ustrezne logično-tehnične postopke in ukrepe, s katerimi se zagotavlja:
• varovanje prostorov, naprav in sistemske programske opreme;
• varnost aplikativne programske opreme za obdelavo osebnih podatkov;
• varnost pri posredovanju in prenosu osebnih podatkov;
• onemogočanje dostopa nepooblaščenim osebam do informacijskih sredstev, na katerih se obdelujejo osebni podatki, in do zbirk osebnih podatkov;
• izvajanje postopkov rednega preskušanja, ocenjevanja in vrednotenja učinkovitosti tehničnih in organizacijskih ukrepov za zagotavljanje varnosti obdelave;
• zmožnost pravočasne povrnitve razpoložljivosti in dostopa do osebnih podatkov v primeru fizičnega ali tehničnega incidenta.
Posameznik je seznanjen in se strinja, da upravljavec osebne podatke, ki jih je posameznik posredoval, hrani toliko časa, kolikor je navedeno v delu »Podatki, ki jih obdelujemo« tega dokumenta. Ostale podatke lahko upravljavec hrani samo toliko časa, kolikor je to nujno potrebno za dosego namena, za katerega so bili podatki zbrani, nato pa jih mora trajno izbrisati ali anonimizirati, tako da določenega podatka ni več mogoče povezati z določenim posameznikom.
 

4. Izključitev odgovornosti

Upravljavec ne odgovarja za škodo, ki bi posamezniku nastala, ker je upravljavcu posredoval napačne, lažne, nepopolne ali zastarele podatke, ki se nanašajo na posameznika.
Upravljavec je odgovoren za škodo, ki jo povzroči obdelava, le, kadar ne izpolnjuje obveznosti, ki jih zahteva Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov, ali zakonodaja, ki ureja varovanje osebnih podatkov, ali kadar je ravnal v nasprotju z določbami le-te. Upravljavec je izvzet od odgovornosti, če dokaže, da v nobenem primeru ni odgovoren za dogodek, ki povzroči škodo.
 

5. Kontaktni podatki upravljalca

Na vsa dodatna vprašanja glede obdelave osebnih podatkov vam bomo v našem podjetju z veseljem odgovorili.

Vprašanja lahko naslovite na:
Templar d.o.o.
Prušnikova 55
1210 Ljubljana, Slovenija
na elektronski naslov: info@biljardist.si
ali telefon: 041 249 993

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

Vaša trgovina, Biljardist.si
www.biljardist.si

Blagovne znamke

Longoni Dufferin Karella Predator Talbot Torro Joss Cues Winsport Biljardist.si Pechauer Custom Cues Tweeten Blue Diamond Echowell Kamui McDermott Storm Garlando Garden Games Artemis Buffalo Exceed Aramith Poison Universal Iwan Simonis Didakites Renzline Mezz Cues Cuetec Z9 Billiard Cloth Winmau